Garnslanking gone wrong og krøllete kanter

Jeg hadde igjen et helt nøste hvitt, nesten et nøste blått og litt rødt igjen av Rauma 3-trådsgarnet jeg strikket flaggvotter av. Perfekte farger for en lue nå i disse snart-ski-VM-dager, eller hva? Holder akkurat til en lue det! Not.... Så langt kom jeg før garnet tok slutt. Lua blir STOR også, blir nok husets tjukkeste hode som får den. Men litt flaks skal man ha da, Jeg fant et nytt nøste hvitt i samme innfarging. Hva skal man gjøre med restene av det når lua er ferdig da tro?Og krøllete kanter ja, æsj... Jeg har strikket poncho til frøkna en stund, utrolig kjedelig når omgangene blir et par mil lange. Litt i villrede om hva jeg skulle gjøre for å slutte av, men tenkte at ca. 10 omganger riller måtte gjøre susen. NOT det også, kantene krøller seg. Argh. Men jeg skal prøve med vask og damping (eller pressing i verste fall) før jeg evt. rekker opp. Jeg har strikket i Palett fra Sandnes, brukte en oppskrft jeg fant i i et Alt om håndarbeide en gang som utgangspunkt.Mere krøllete kanter... Lagde meg et par sorte pulsvanter etter eget hode, og fant oppskrift på en kant over 10 omganger på Ravelry. Den krøller seg den også, men det er ikke så æsj da, ble egentlig helt greit. Strikket i Karisma fra Drops.
 

Men jeg har da greid å lage noe sånn nogenlunde vellykket. Brukte rester av Månetoppen-genseren og strikket tovavotter til meg selv.  Jeg har ikke så store hender, så jeg brukte oppskriften på rødnissevotter str. 10-14 år og lå på litt lengde. Jeg har strikket hullrad til snorer, men lurer på om jeg bare skal droppe hele snora, vottene satt godt på.Og til slutt en skilue til meg selv. Jeg har ikke greid å finne en skilue med skikkelig oppbrett så man får den ordentlig ned over øra, så da kan man like godt strikke selv da vel. Jeg har strikket et par Jaques Cousteau-luer før og liker mønsteret, så da ble det en til meg selv, samme garn som pulsvantene.Men nå skal jeg kose meg litt babystrikk mens jeg titter på tv. Seiersseremoni med Aksel Lund Svindal just nu, finnes det noe herligere enn store gutter som (nesten) gråter?

7 kommentarer

medina

14.feb.2011 kl.22:05

Mye fint har du produsert. Likte godt den skiluen din. Er fri for bunning nå,så vi får se om det kanskje blir ei lue med nasjonale farger på pinnene.

Rubia

16.feb.2011 kl.14:05

Skal si det er fart i pinnene dine! Imponerende mye flott du har laget. Kan du ikke hekle en kant på den ponchoen da?

Topsy

16.feb.2011 kl.23:34

Hm, jo, hekle ja, kanskje det gir litt mer tyngde :)

Torunn

22.feb.2011 kl.17:31

Så mykje flott du har laga! Du kan jo hekle ein kant nedst på ponchoen, så slepp du å rekke opp att.

22.feb.2011 kl.21:21

Flotte ting du har laga.

LeneH

26.feb.2011 kl.14:06

Er det ikke typisk? Man skal være flink å bruke noe av restegarnet, så ender man alltid opp med å ha litt for lite garn slik at man må kjøpe mer...? Ikke rart vi aldri går tom for garn :)

Ha en flott helg

nragnhild

09.mar.2011 kl.00:00

Veldig fin fargekombinasjon på vottene dine! :)

Skriv en ny kommentar

hits