Stakkars forsømte blogg

Jeg har ikke vært noe snill med bloggen min, den har støvet ned i hele høst og vinter stakkar. Lover å prøve å være litt snill med den og pleie den med jevne mellomrom i 2011. Det er ikke noe spesielt som har skjedd så jeg har forsømt den, det er vel mer det at dagene, ukene og til slutt månedene løper fra en i en travel hverdag med jobb, skole, aktiviteter på kveldstid, venner og familie som skal ha sitt. Men om jeg ikke har fått dokumentert det her, har jeg produsert litt småtteri de siste månedene da.

 

Små bein vokser fort, så det er bare å produsere sokker med jevne mellomrom. Ca. str. 34-35, de er strikket i Sisu. Restene ble et enkelt pannebånd til mor.


Månetoppen-ting har vært en slager i vinter, "alle" har nok fått med seg julekalenderen på NRK. Frøkna hadde både votter og lang og kort lue fra før, men vottene var blitt for små. En kombinasjon av at de har tovet i bruk og at hun har vokst antagelig. Så da var det bare å lage nye da. Strikket i Vamsegarn, jeg strikket den største størrelsen, 10-14 år.Frisøren min venter småfolk omtrent nå, og fikk med seg en liten gave ut i permisjon. Oppskriftene er Madam Møllers sokker og "djevellua" (jentevarianten uten spiss foran) fra Nøstebarn. Jeg har strikket det i Dale Babyull, OG -yey! - jeg har endelig fått til krepsemasker, så jeg kantet med det.Sokker må man ha selv innimellom også, jeg har strikket meg disse i Opal Cotton. Det blir deilige sokker! Oppskriften er Olympian Socks (ravelry-link).
 

Frøkna har også ytret ønske om en mamelukk. Siden ull-longser som kjent er barne-tortur, vil hun heller bruke en sånn når temperaturen tilsier at knær og legger kan være litt bare. Jeg tok en Sisu-oppskrift på lang bukse, la på litt siden største størrelse var 6 år, og avsluttet like overfor knærne. Dt gikk med ca. 70 gram Silkeull fra Nøstebarn. Aldeles nydelig, jeg har eksepsjonelt nok IKKE fått noen klager på kløing!Heklejakka jeg slåss med å få ferdig, kom i mål til slutt. Frøkna er veldig fornøyd, til tross for at det er litt rosa i det (rosa er jo skikkelig baaarnslig, ikke sant)? Heklet i Mandarin Petit, oppskriften finnes i Sandnes hefte 1004

 Til slutt 2 par flaggvotter, oppskrift fra Rauma. Jeg strikket et par i str. dame og ett i herre, og lover meg selv at det blir en stund til neste gang jeg strikker mønster på strømpepinner, det var bare sånn passe gøy. De er strikket i 3-trådsgarn fra Rauma, og har fått seg et nytt hjem hos slektninger "over there".
6 kommentarer

Wenche/chawo

15.jan.2011 kl.20:15

Så mye fint du har laget.Flaggvottene de står på listen min også,må bare få kjøpt garnet først.

Hobbystua

15.jan.2011 kl.22:17

Hei og velkommen tilbake til blogglandia. Jeg må innrømme at jeg har savnet deg her,og lurt på om du hadde gitt deg helt:) Men nå ser jeg jo at du fortsatt har holdt på med strikk og hekling,og det var bare flotte saker du har laget også. Er mest imponert over flaggvottene,for det vil jeg nok tro var en jobb med,og mønster på tommelen med få masker fra før av. Så det er ikke noe jeg hadde gjort ihverfall. Så må si du er tålmodig med slik strikking. Da blogges det nok mere etterhvert her når tiden er moden for det igjen.

Må du ha en fortsatt fin helg:))

Tina

16.jan.2011 kl.08:31

Hei Topsy!

Du har jo vært skikkelig produktiv selv om bloggen har fått hvile en stund ;-)

Flotte ting du har laget, er imponert over heklejakka -og flaggvottene var lekre.

Ha en super søndag!

Anlen

16.jan.2011 kl.21:37

Du har jo produsert mykje:) Velkommen tilbake til bloggen din, da;)Eg vart imponert over heklajakka, den likte eg godt!

Gina

19.jan.2011 kl.15:22

Kjempe fint det du har strikket :)

Har selv prøvd å strikke men det er nok ikke min greie, kjønner ikke hvordan man greier å sitte å strikke. Men noen må jo gjøre det og :)

Torunn

20.jan.2011 kl.17:15

Så mykje fint du har strikka og hekla!

Skriv en ny kommentar

hits