Bloggtørke over?

Nå er det faktisk borti 3 måneder siden jeg har blogget her, utrolig sløvt. Desto flere småting å blogge.  Jeg har også en litt større ting som er unnagjort, nemlig et babyteppe. Men underveis ble det klart at det var tvillinger på vei, så da må jeg strikke et til. Det som er ferdig ligger derfor og venter på vasking og blokking, jeg tar begge teppene samtidig.

Men til saken(e): Siden sist har det så absolutt blitt høst. Skolefrøkna trenger nye sokker oppi gummistøvlene, så jeg har brukt et knapt nøste Fabel i fargen "Guacamole" og strikket sokker. Oppskriften er gammel Sandnes-oppskrift lagret for Sisu. Jeg var heldig og startet likt ut med stripene, trengte bare å kappe av en 4-5 meter på sokk nr. to. Likevel kom jeg skjevt ut og de ble ikke helt like. Jeg er visst ute av stand til å holde eksakt samme strikke fasthet, så neste sokkepar tar jeg kanskje parallelt. Eller kanskje jeg lærer meg Magic Loop?

fabelsokker

Og frøkna er stadig offer for mors strikkediller, så en lang rødnisselue er det også blitt. I sannhetens navn skal det sies at den er bestilt av henne da, hun avanserer fra fjorårets korte. Knappe 4 nøster Vamsegarn gikk med, og oppskriften er fra Månetoppen-heftet.

langnisse1

langnisse2


Så litt småstrikk. Jeg kjøpte for mye garn til Spiderman-teppet, og hadde igjen en del i både svart, rødt og blått. Det blå ligger og venter på å bli brukt enda, men det svarte og røde er blitt til dukkeklær, oppskrift fra Sandnes. Garnet er Sport Superwash fra Gjestal, og det gikk med drøyt 2 nøster rødt og et knapt nøste svart.
dukke rdsvart

Og til slutt har man strikket til ekte baby også. Jeg har en del 2-tråds Nøstebarn-garn liggende fra da jeg hadde baby selv, og ikke orket å strikke... Jeg har tatt av et  100-grams nøste plommefarget og ett nøste rosa, og har masse igjen av begge, så det veier ikke rare greiene dette. Lua mangler snorer enda da, jeg grubler enda på om jeg stal strikke, hekle eller tvinne... Snora i buksa er tvinnet, men jeg vet ikke om det blir så bra til lue. Alle oppskriftene er fra Nøstebarn.

til meleah

4 kommentarer

Xhantippe

15.okt.2009 kl.10:55

Så mye fint du har strikket! Og nydelig modell!!

Turi

15.okt.2009 kl.21:56

Kjekt at du er tilbake igjen. Du har jammen vore flittig i sommar og laga månge fine ting.

Hobbystua

16.okt.2009 kl.12:54

Hei. Fint å se at det er liv fra bloggen din igjen også. Ser jo at du har strikket masse fint. Sokker og babyklær er jo kjempeflott. Søt jente i nisselue du har.

Ønsker deg en fin helg:-))

Galadriel

24.okt.2009 kl.17:50

Knallfint sett! Hva med å strikke i-cord til lua - det går så kjapt og greit og er til og med pent ;o)

Skriv en ny kommentar

hits